CCTV SistemleriGüvenlik Sistemleri

DVR Kayıt Cihazı Tarih Saat Sıfırlaması Sorunu ve Çözümü

Dvr kayıt cihazınız tarih saat sıfırlıyorsa kolayca çözülebilir.

Herkese merhaba bu yazımızda DVR kayıt cihazı tarih saat sıfırlama yapıyor ise nasıl bir çözüm üretilebilir, dvr tarih saat sıfırlama sorunu nasıl giderilir bundan bahsedicez. 

DVR Kayıt Cihazı Tarih Saat Sıfırlaması Neden Yapar?

DVR kayıt cihazları içerisinde elektrikler gidince yada cihaz kapanınca tarih ve saat ayarları sıfırlanmaması için Bios Pili takılır, Bios pili sayesinde kamera kayıt cihazı çalışmasa da tarih ve saati sıfırlanmaz. Zamanda dvr içerisindeki bios pili biter bu neden ile dvr ekranındaki tarih saat sıfırlanır. 

Kamera Kayıt Cihazı Tarih Saat Sıfırlaması Zararları 

DVR kayıt cihazı tarih ve saati sıfırlanır ise kamera sistemi kayıt yapsa da doğru tarih kaydı olmayacağı için kayıtlar bulunamaz yada yanlış tarihler kayıt yapıldığı için siz doğru kayıt görüntüsünü bulamazsınız.  DVR kayıt cihazında tarih ve saat çok önemlidir. DVR kayıt tarihini ayarlasanız da elektrikler kesilip kesildiğinde cihaz 1 ocak 2000 tarihine döneceği için kayıt izlemesi yapamazsınız. 

DVR Kayıt Cihazı Tarih Saat Sıfırlaması Nasıl Giderilir?

DVR kayıt cihazı içerisinde bulunan CR 2032 Bios pili değiştirip dvr kayıt cihaz menüsünden tarih saati ayarladığınızda sorun düzelir. DVR kayıt cihazının adaptörünü çıkartıp takarak tarih saat sıfırlaması düzelmiş mi kontrol edebilirsiniz. 

 

 

Kamera sistemi arıza ve çözümleri 

Ümit Özalp

1999 Yılından beri elektronik güvenlik sistemleri sektöründe faaliyet gösteriyor. Genesis Güvenlik, Teknik Depo, Alarm Servisi Kurucusu. Elektronik Güvenlik Sistemleri Eğitmeni.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu