Kamera Sistemi Kayıt Modları
Bu yazımızda kamera sistemi kayıt modları nelerdir, dvr kayıt cihazı kayıt modu nasıl ayarlanır detaylı olarak anlatmaya çalışacaz.
Kamera Sistemi Kayıt Modları
1- Sürekli Kayıt Modu
Bu modda Dvr kayıt cihazına bağlı olan tüm kameralar sürekli kayıt edilir, bu sayede görüntüde herhangi bir kayıt ve atlama olmaz fakat kamera sistemi sürekli kayıt modunda kamera görüntüleri disk içerisinde fazla yer kaplamaktadır. Kamera sistemi kuyumcu, döviz bürosü gibi önemli yerlerde kurulu ise sürekli kayıt modu kullanılmaldır.
2- Harekete Göre Kayıt Modu
Bu modda Dvr kayıt cihazına bağlı olan tüm kameralar ekranda hareket olduğunda kayıt yapmaya başlar bu sayede kamera kayıt gün süresi sürekli kayıt moduna göre daha fazla süre kayıt yapabilir. Harekete göre kayıt modunda sistem kamera hareket algılaması yaptığında hareketten 10 saniye önce kayda başlar ve hareket bittikten 30 saniye sonra kaydı durdurur. Bu süreler kayıt ayarlarından değiştirilebilir. DVR kayıt cihazı yazılımı stabil ise bu özelliklik sağlıklı çalışır fakat yazılım iyi değil ise görüntü kaydetmeme hareket kaydetmeme sorunu da yaşanabilir. Harekete göre kayıt modunun en büyük dez avantajı dvr içindeki diske sürekli yazma ve silme olduğu için iskin ömrünü kısaltır. Bu modda kayıt edilen dvr kayıt cihazından kayıt izlenirken kayıt izleme ekranında alt tarafta hareket olan saatlerde kırmız yada sarı işaretler çıkar.
3- Alarm Algılama Kayıt Modu
Bu modda dvr kayıt cihazı arkasında bulunan alarm girişlerine bağlı hareket sensörü yada ışın bariyeri gibi alarm algılama dedektörlerinden gelen tetikleme ile kayıt etmeye başlar. Günümüzde üretilen bir çok dvr kayıt cihazında alarm algılama özelliği yoktur bundan dolayı bu mod kullanılmaz.
DVR kayıt cihazı hangi kayıt modunda ayarlanmalı ?
Benim tavsiyem dvr kayıt cihazı kayıt modu sürekli olarak ayarlanmalıdır, hartekete göre kayıt modunda dvr kayıt cihazı yazılımı stabil çalışmaladır eğer stabil çalışmaz ise bazı hareket anlarını kamera sistemi kayıt edemeyebilir.