CCTV SistemleriGüvenlik Sistemleri

CCTV Sistemleri ( Kamera Sistemleri )

Kamera sistemi nedir ? Kamera sistemi nasıl çalışır.

Herkese merhaba bu yazımızda kamera sistemi nedir?. Kamera sistemi kurulumu nasıl yapılmalıdır, Güvenlik kamerası fiyatları nelerdir. Ev kamera sistemleri , İş yeri kamera sistemleri nasıl kurulur bunlardan bahsedicez.

Kapalı Devre Televizyon ( CCTV ), videonun kamuya açık hava dalgaları üzerinden ve kapalı devre  yayınlanmasını önlemek için kameralardan kayıt cihazlarına kadar tüm unsurların doğrudan bağlı olduğu bir sistemdir. 1942’deki üretiminden bu yana, CCTV sistemleri ciddi değişiklikler geçirdi. Bir zamanlar teknoloji yalnızca canlı görüntüleri gözlemlemek için kullanılabiliyorken, hızla kullanıcıların verileri hem görüntülemesine hem de saklamasına izin veren bir kayıt sistemine dönüştü. Bu onu nihai güvenlik teknolojisi haline getirdi. Bugün, her yerde mülk sahipleri , güvenlikleri ve gönül rahatlığı için basitten kapsamlı güvenlik kamera sistemleri oluşturmak için CCTV sistemi teknolojisini kullanıyor .

CCTV Sistemleri Ne İçin Kullanılır?

CCTV sistemi ilk olarak Almanlar tarafından V2 roketlerinin fırlatılışını gözlemlemek için kullanıldı.

CCTV Sistemleri O zamandan buyana, günümüzde  kullandığımız kapsamlı güvenlik kamerası teknolojisine dönüşmüştür. Kamu binalarından özel ofislere ve konutlardan kır kulüplerine kadar, stratejik olarak yerleştirilmiş güvenlik kameraları, olayları gerçekleştikleri anda izlemek ve daha sonra izlemek üzere görüntüleri kaydetmek için kullanılır.

CCTV Kamera Sistemini teknolojisinin bazı yaygın kullanımları şunlardır:

Ev güvenliği ( Ev kamera sistemi

Güvenlik kameralı evlerin hırsızlığa uğrama veya tahrip edilme olasılığı, olmayanlara göre çok daha düşüktür. Güvenlik kameraları suçun oluşmasını fiziksel olarak önlemek için hiçbir şey yapmasa da, bugün ev sahipleri onları suçluları izinsiz girmekten caydırmak ve ailelerini güvende tutmak için kullanıyor. CCTV teknolojisinin bir başka konut kullanımı da “dadı kamerası”dır. Dadı kamerası kayıtları, ev personelinin zamanını nasıl geçirdiğini merak edenler için harika kaynaklar olarak hizmet ediyor. Ebeveynler ayrıca, çocuklarının herhangi bir süre için gittiklerinde emin ellerde kalmalarını sağlamak için dadı kameralarını kullanır.

İş Gözetimi ( İş yeri kamera sistemi ) 

İşletmeler CCTV teknolojisini, suç caydırıcılık da dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle kullanır. Bankalar, ofisler, müzeler, restoranlar, perakende mağazaları ve diğer işletmeler, çoğu her zaman el altında nakit bulundurduğu için suç için bir yuvadır. İşletme sahipleri parayı korumak için stratejik olarak kasalara, arka ofislere, kasaların yakınlarına ve girişlere güvenlik kameraları yerleştirir. Perakende mağazaları, hırsızlığı caydırmak için satış katlarında güvenlik kameraları kullanır.

Mobese 

Kolluk kuvvetleri, kavşaklarda ve işlek yollarda trafiği izlemek için güvenlik kameraları kullanır. Herhangi bir zamanda bir memur tarafından görüntülenebilen görüntüler, kolluk kuvvetlerinin kırmızı ışıkta geçen, hız yapan veya dikkatsizce araç kullanan sürücüleri tespit etmesine ve başka yerlerde daha ciddi suçları önlerken bu sürücüleri cezalandırmasına olanak tanır. Aynı zamanda kamu güvenliği ve suçluların tespit edilmesi için de şehir kamera sistemi ( Mobese ) kullanılmaktadır. 

CCTV Sistemi nelerden oluşur

İlk olarak görüntülerin izlenmesi ve kaydedilmesi için DVR Kayıt cihazları kullanılır. DVR kayıt cihazları içerisine takılan diskler sayesinde kamera görüntülerini kayıt eder. Güvenlik kameraları ihtiyaca göre iç ortam, dış ortam gibi farklı özelliklere sahiptir.

Kamera sistemini oluşturan elamanlar ve kamera sistemi teknolojileri nelerdir, detaylı bilgi için aşağıdaki yazımızı mutlaka okumalısınız.

Kamera sistemi kurulumu yaptırmadan önce nelere dikkat edilmelidir yazımızı mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

Ümit Özalp

1999 Yılından beri elektronik güvenlik sistemleri sektöründe faaliyet gösteriyor. Genesis Güvenlik, Teknik Depo, Alarm Servisi Kurucusu. Elektronik Güvenlik Sistemleri Eğitmeni.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu